Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

ศิษย์เก่าสัมพันธ์ กองกิจการนักศึกษา มหาวิทยาลัยมหิดล

รศ. ดร. 
ครรชิต 
จุดประสงค์ 
ผู้เชี่ยวชาญฐานข้อมูลโภชนาการมาตรฐานห้องปฏิบัติการ

ผู้เชี่ยวชาญฐานข้อมูลโภชนาการมาตรฐานห้องปฏิบัติการ :
รศ. ดร.ครรชิต จุดประสงค์ มีผลงานโดดเด่นทั้งในประเทศไทยและนานาชาติดังนี้ 1) พัฒนาฐานข้อมูลคุณค่าทางโภชนาการ สร้างฐานข้อมูลออนไลน์ที่เป็นประโยชน์ต่องานวิจัย การศึกษา อุตสาหกรรมอาหาร เกษตรกรรม สุขภาพประชาชน และเป็นศูนย์กลางเครือข่าย ASEANFOODS ในภูมิภาคอาเซียน 2) พัฒนาห้องปฏิบัติการ ยกระดับห้องปฏิบัติการวิเคราะห์สารอาหารและจัดทำฉลากโภชนาการตามมาตรฐานสากล สนับสนุนห้องปฏิบัติการทั้งภาครัฐและเอกชน ส่งผลดีต่อผู้บริโภค และอุตสาหกรรมอาหาร 3) เชี่ยวชาญด้านการควบคุมคุณภาพ เป็นผู้เชี่ยวชาญด้านการควบคุมคุณภาพห้องปฏิบัติการที่ได้รับการยอมรับในระดับนานาชาติ ฝึกอบรมเกี่ยวกับมาตรฐาน ISO/IEC 17025, 17043, 13528, และ 17034 4) พัฒนางานวิจัยด้านอาหารและโภชนาการ ด้วยการใช้เทคโนโลยีทางนิวเคลียร์ในพัฒนาวิธีวิเคราะห์ ศึกษาองค์ประกอบของร่างกาย การดูดซึมสารอาหาร การปลอมปนอาหาร แหล่งกำเนิดอาหาร และพลังงานที่ร่างกายใช้ และ 5) พัฒนาการทดสอบสารอินนูลินและฟรุคโตโอลิโกแซคคาไรด์ ศึกษาปริมาณในอาหารไทย เปิดบริการทดสอบให้บริษัทผลิตอาหาร พัฒนาผลิตภัณฑ์จากแก่นตะวัน ศึกษาคุณค่าทางโภชนาการ ความปลอดภัย ผลต่อสุขภาพ และเผยแพร่ความรู้สู่สาธารณะ

#MahidolUniversityNotableAlumni

Published on: 15/10/2024 10:10 am
Kunchit3

MU Quick Fact

Class of: 1996
Field: Science and Technology
Faculty / Institute / College: Institute of Nutrition
Degree: Master of Science (food and nutrition)
Facebook
Twitter
LinkedIn