ผู้ขับเคลื่อนการผลิตอาหารอย่างยั่งยืน :
Dr. Aunchalee Aussanasuwannakul is a renowned food scientist whose innovative research has significantly advanced sustainable food production. As a senior researcher at Kasetsart University, she has developed groundbreaking methods for valorizing agricultural by-products, such as transforming soybean residue (okara) into high-value food ingredients and sustainable packaging materials through supercritical carbon dioxide extraction. Her work, published in prestigious international journals, has garnered national and international acclaim, including the ASEAN Science Diplomat Award. Dr. Aunchalee's contributions have profoundly benefited both the scientific community and society, promoting environmental sustainability and social impact by reducing food waste and empowering communities. Her achievements reflect a blend of scientific excellence and creative solutions, making her an inspirational figure in the field of food science.
#MahidolUniversityNotableAlumni
มหาวิทยาลัยมหิดลมีนโยบายสร้างเสริมความผูกพันและรวมพลังศิษย์เก่าของมหาวิทยาลัยมหิดล
เพื่อร่วมกันพัฒนามหาวิทยาลัยอย่างต่อเนื่อง โดยมีคณะ
กรรมการบริหารและดำเนินงานสร้างความผูกพันศิษย์เก่ามหาวิทยาลัยมหิดล
999 อาคารศูนย์การเรียนรู้มหิดล ชั้น 3 กองกิจการนักศึกษา ม.มหิดล ต.ศาลายา อ.พุทธมณฑล จ.นครปฐม 73170
999 อาคารสิริวัฒนภักดี ถ.พุทธมณฑลสาย 4 ต.ศาลายา อ.พุทธมณฑล จ.นครปฐม 73170